Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България може да поеме отговорност за

...
Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България може да поеме отговорност за
Коментари Харесай

ПП-ДБ готови да поемат отговорност за страната само с втория мандат

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " може да поеме отговорност за ръководството на страната и да предложи вариант единствено с втория мандат. Това заявиха представителите на обединението по време на консултациите на обединението ПП-ДБ при президента Румен Радев, които предшестват връчването на първия мандат. От ПП-ДБ още един път обявиха, че няма да поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

" При състояние, че първият мандат не може да събере болшинство, ние сме подготвени да сложим ясна опция българският парламент да избере държавно управление с втория мандат. Това държавно управление ще бъде водено от същите тези стандарти и цели, за които споделихме ", каза съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков откакто президентът ги попита каква е тяхната формула за сформиране на държавно управление с първия мандат и дали, ако мандатът отиде при тях ще търсят широка поддръжка от парламентарните групи или са по-склонни да създадат държавно управление на малцинството. 

" Напълно съзнавам, че второто място е тестване за вашите политически правила, тъй като и вашата мощна поръчка за наличие в политиката е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден вие влизате в диалози и общи дейности с спечелилите от ГЕРБ-СДС. Затова е значима и за българската общност да знае до каква степен можете да стигнете с този политически компромис в най-важната задача на този парламент - сформиране на постоянно държавно управление допустимо най-скоро ", бяха първите думи на президента Румен Радев по време на консултациите с " Продължаваме промяната - Демократична България ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР